Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

перетин вулиць Коновальця-Бандери

city-adm.lviv.ua

Середа, 10 січня 2024, 12:00

У Львові оголосили архітектурний конкурс з встановлення пам’ятника Євгену Коновальцю

перетин вулиць Коновальця-Бандери

З 21 січня у місті стартує архітектурний конкурс на кращу пропозицію громадського простору з пам’ятником Євгену Коновальцю.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 9 січня, на виконавчому комітеті Львівської міської ради оголосили про проведення всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу пропозицію громадського простору з пам’ятником Євгенові Коновальцю.

Йдеться про простір на території НУ "Львівська політехніка", на перетині вулиць Степана Бандери та Євгена Коновальця у Львові. 

"Ми запланували такий простір там, де вулиця Коновальця фактично зустрічається з вулицею Бандери, перед першим навчальним корпусом. Ми маємо погодження від Політехніки навіть на можливість демонтувати паркан і увесь цей простір об’єднати. Тобто де-факто ми будемо мати більш зручну вулицю Бандери з можливістю і десь присісти, і мати додаткове озеленення, а також інклюзивність та доступність просторів. Разом з тим матимемо і мистецький спосіб вшанування пам’яті Євгена Коновальця" – наголосив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Реєстрація на конкурс триватиме до 21 січня 2024 року, а подати проєкт учасники можуть до 11 березня 2024 року.

Преміальний фонд конкурсу становить 450 тис. грн з таким розподілом премій: 1 премія (місце) – 200 тис. грн, 2 премія (місце) – 150 тис. грн, 3 премія (місце) – 100 тис. грн. Фінансування конкурсу відбудеться виключно за кошти благодійників.

Як заявив Коломєйцев, учасники конкурсу мають зробити так, щоб майбутній пам'ятник гармоніював з будинками ХІХ століття, що на вул. Бандери та будівлями університету.

Нагадаємо, ще у червні 2021 року у міськраді заявляли, що оголосять Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу ідею пам’ятника Євгену Коновальцю, а у січні цього року у Львові створили організаційний комітет для встановлення цього пам’ятника.

Також у червні цього року виконком міськради затвердив рішення про оголошення архітектурного конкурсу з встановлення пам’ятника Євгену Коновальцю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.