Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ліцей "Оріяна"

ФБ Ірини Коропецької

Середа, 10 січня 2024, 10:43

У пошкодженому від ракетного обстрілу сихівському ліцеї Оріяна доведеться перебудовувати стіни

Ліцей "Оріяна"

Три стіни приміщення початкової школи необхідно знести та побудувати заново.

Про це повідомляє "Укрінформ".

У львівському ліцеї "Оріяна", який найбільше постраждав від ракетного удару 29 грудня, корпус початкової школи законсервували - доведеться знести і відбудувати зруйновані стіни.
 
"Як виявилося, що окрім тих руйнувань, які ми побачили в перший день, а це вибиті майже 300 вікон та знесено більше 100 внутрішніх та зовнішніх дверей, зараз виникла проблема по стінах. Була експертна комісія і сказали, що три стіни приміщення початкової школи, де припав основний удар, підлягають зносу. Там величезні тріщини, стіни з вікнами відійшли від плит. Ці приміщення треба буде зносити до цоколя і відбудовувати" – повідомила директор ліцею Ірина Коропецька.

За її словами, проблемним питанням залишається руйнування даху. Корпус початкової школи наразі законсервували: спустили воду, відключили опалення. Зараз два тижні всі сили направили на створення умов у старшій школі: оперативна заміна вікон, облаштування класів, щоб діти могли вчитися. У ліцеї "Оріяна" наразі навчається 1260 дітей.

"З 15 січня плануємо вже проводити уроки в ліцеї. Повністю всі класи з початкової школи переведемо у приміщення старшої. Відтак, до 9-го класу діти вчитимуться очно, а 9-11-ті - за змішаною формою (тиждень через тиждень). Це також важливо, щоб не було великого навантаження на укриття. Далі будемо чекати проєктно-кошторисну документацію по відбудові зруйнованого корпусу. Сподіваюся, що за літо ми її відновимо, і 1 вересня туди зможуть вже прийти першокласники" – додала директор.

Щодо кінцевої суми втрат матеріально-технічної бази ліцею, то поки ще всю вартість встановити не вдалося.

Нагадаємо, 29 грудня російські окупанти атакували Львівщину 14 дронами Shahed та 15 ракетами. За інформацією ДСНС, кількість постраждалих зросла до 24 людей, були пошкоджені близько 18 будинків та 4 навчальні заклади (три школи і дитсадок). 

Додамо, у двох пошкоджених від ракетного обстрілу школах Сихова замінили вікна та двері Львів Відновити роботу навчальних закладів у звичному режимі можна планують вже 15 січня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.