Зміст статті

26 грудня 2023Прес-реліз

Як місто Львів допомагає бізнесу вижити під час війни

У 2023 році у Львівській міській раді видали понад 500 ваучерів на здійснення підприємницької діяльності.

Це кошти на релокацію, компенсація за можливі втрати, інвестиції для розвитку. За останні роки фінансування на підтримку малого і середнього бізнесу значно зросло: від 1 мільйона гривень у 2021 році – до 54 млн грн у 2023 році.

Найбільш популярним є напрямок енергозабезпечення – 378 ваучерів (на суму 12 млн грн) та бізнес-ваучери для ветеранів – 30 ваучерів (на суму 8 млн грн).

Орест Печенко

За словами секретаря комісії підприємництва, інвестицій, цифрової трансформації та спадщини ЛМР Ореста Печенка у 2024 році планують продовжити дію програм підтримки підприємництва у повному обсязі.

"Тішить, що місто пішло назустріч підприємцям, адже у час війни це надзвичайно важливо. А це нові робочі місця, сплата податків до бюджету Львова. Ваучерна підтримка допомогла багатьом вижити, перевезти свій бізнес з окупованих територій, витримати блекаут минулої зими. Ми запровадили ще один важливий ваучер на виробництво БПЛА. Чотири українських виробники БПЛА отримають допомогу від міської ради у сумі 1 млн грн кожному. А українські дрони – це великий крок до нашої перемоги", – зазначив Орест Печенко.

У 2024 році на програми допомоги бізнесу передбачено 50 млн грн. Для того, щоб її отримати, потрібно подати до Львівської міської ради бізнес-план, який згодом розглядатиме експертна комісія.

"Орган місцевого самоврядування має тримати руку на пульсі та допомагати тим, хто найбільше цього потребує. Зокрема, ветеранам, які повертаються з війни та хочуть започаткувати свій бізнес. Для них це не просто бізнес, а своєрідна реабілітація, повернення до нормального життя. У 2023 році вже видали 30 ваучерів на суму 8,37 млн гривень на розвиток бізнесу ветеранів або членів їхніх родин. Відтак я звертаюсь до підприємців із закликом подаватися на ваучерну підтримку у новому 2024 році", – наголосив Орест Печенко.

Додамо, що депутати ініціюють запровадження звіту ефективності використання ваучерів підприємцями, щоб підтримка бізнесу була якомога ефективнішою.

Автор: Прес-реліз

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.