Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

декомунізація

lvivoblrada.gov.ua

Середа, 17 січня 2024, 12:15

На Львівщині залишилось демонтувати 8 радянських пам'ятників

декомунізація

Станом на сьогодні в області демонтували 303 об'єкт радянської пропаганди.  

71 громада на Львівщині відмовилася від символів пропаганди: Розпочато процес очищення території від знаків окупаційного минулого

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

16 січня у селі Криве Радехівської громади демонтували останній у громаді тоталітарний памʼятник окупантам. Відтак вже 71 громада Львівської області очистилася від символів пропаганди.

Депутат Львівської обласної ради та голова міжфракційної депутатської групи "Декомунізація та деколонізація Львівщини" Захар Миляник повідомив, що на Львівщині залишається ще приблизно 8 скульптур псевдородін і обелісків, які присвячені окупаційній радянській армії та знаходяться у Лопатинській та Новороздільській громадах.

"Від початку 2023 року разом із робочою групою при Львівській ОВА, ГО "Декомунізація Львівщини", ветеранами, військовими та громадами ми демонтували 303 памʼятники окупантам. Це, зокрема, всі скульптурні зображення солдатів радянської окупаційної червоної армії" − 

Нагадаємо, станом на 15 вересня 2023 року в області демонтували 221 об'єкт радянської пропаганди.

Додамо, у вересні 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області.

Раніше Верховна Рада прийняла законопроєкт, яким заборонила давати географічним об'єктам назви, пов'язані з Росією та її діячами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.