Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Четвер, 18 січня 2024, 12:11

На Львівщині за три з половиною місяці від Covid-19 померло понад 20 людей

коронавірус

З початку епідемічного сезону в області офіційно зареєстрували 258 випадків коронавірусу.

Про це повідомив Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб на своїй сторінці у Фейсбуці. 

З 2 жовтня 2023 року, початку епідемічного сезону, й до сьогодні у Львівській області офіційно зафіксували 5 957 випадків захворювання на коронавірус та 21 померлого з лабораторно підтвердженим діагнозом Covid-19.

Більшість загиблих від коронавірусу – 85% – люди, старші за 60 років, які за останній рік не вакцинувались проти Covid-19.

Як наголосили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, щеплення проти коронавірусу у 2024 році залишаються безоплатними для кожного українця, а вакцинуватися можна через запис у свого сімейного лікаря або в пункті щеплень у медичних закладах.

"Наразі в Україні є понад 2 млн доз вакцин. Медики використовують вакцини Janssen (виробник Johnson & Johnson) та Comirnaty (виробник Pfizer). Для дітей з 5-річного віку використовується вакцина проти Covid-19 Comirnaty для дітей (виробник Pfizer). Також доступна Омікрон-специфічна вакцина (виробник Pfizer) рекомендована для бустерних щеплень людям, які мають два щеплення" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, минулого тижня в області офіційно зареєстрували 11 705 випадків захворювання на грип та ГРВІ й 258 випадків коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.