Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

візуалізація

проект

П'ятниця, 19 січня 2024, 12:07

У районі Під Голоском збудують ЖК з 9 будинків, в яких 75% квартир передбачені учасникам АТО

візуалізація

Частина учасників АТО отримає квартири безкоштовно, інші — по фіксованій ціні наближеній до собівартості або іпотечному кредитуванні. 

Про це повідомили засіданні архітектурно-містобудівній ради.

У середу, 10 січня, на засіданні архітектурно-містобудівній ради обговорювали проект будівництва комплексу житлових будівель з вбудованими приміщеннями громадського призначення, підземною автостоянкою, трансформаторною підстанцією та об’єктами інженерного забезпечення на вул. Під Голоском у м. Львові.

Житловий комплекс зведуть на земельних ділянках площами 0.39 га та 0.55 га, які знаходяться в оренді житлово-будівельного кооперативу "Під Голоско", який скаладається з учасників АТО. Ці ділянки передали їм для будівництва жилового комплексу для учасників АТО. Загальна площа будівництва становить майже 1 га.

Згідно з проектом, тут збудують квартал закритого типу, в якому буде 9 секцій будинку від 6 до 9 поверхів. В них передбачено 244 квартири. Також розробник проекту заявив, що під всією територією забудови буде підземний паркінг на 220 машиномісць з приміщеннями подвійного призначення.

"На перших поверхах всіх будинків розміщенні громадські приміщення для обслуговування мешканців цього комплексу і невеличкий вбудований заклад дошкільної освіти, орієнтовно на 40 дітей" – повідомили на містобудівній раді.

Члени містобудівної ради наголосили на тому, що у проекті недокінця розроблена схема доїзду спецтранспорту, зокрема пожежних автомобілів та не продумане місце його розвороту.

"Ми отримали гарантійний лист, що з загального обсягу квартир цього комплексу 75% по різних механізмам отримають учасники війни. Там є різні пропорції, одна частина безкоштовно отримає, частина по фіксованій ціні наближеній до собівартості, ще частина по іпотечному кредитуванні. Лише 25% будуть продавати на вільному ринку" – пояснив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Сьогодні, 19 січня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Антон Коломєйцев повідомив, що погодив ці містобудівні умови.

Нагадаємо, 4 серпня виконком Львівської міськради дозволив збудувати у районі Під Голоском новий 9-поверховий житловий квартал з підземним паркінгом. Хоча ще у 2020 році він заборонив будувати нові житлові будинки у цьому мікрорайоні, поки тут не розв'яжуть проблему з траспортною інфраструктурою та зведенням шкіл і дитячих садочків.

У вересні 2023 року депутати вдруге не підтримали заборону забудови у мікрорайоні Під Голоском

Додамо, у детальному плані "Під Голоском", який затвердили ще у 2013 році, у цьому мікрорайоні було заплановано будівництво 3 шкіл, 7 дитячих садочків, парк, сквер, стадіон, спорткомплекс та поліклініку, однак станом на 2020 рік жодних інфраструктурних об'єктів тут не збудували, лише житлові квартали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.