Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Фб Зеленського

Понеділок, 22 січня 2024, 10:40

Зеленський планує запровадити в Україні множинне громадянство

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський внесе до ВРУ законопроєкт щодо множинного громадянства.

Сьогодні, 22 січня, під час привітання з нагоди Дня Соборності президент Володимир Зеленський заявив, що внесе до Верховної Ради України проєкт закону щодо запровадження в Україні множинного громадянства.

"Сьогодні я вношу у Верховну Раду України ключовий законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства. І дасть змогу мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу. Звісно, окрім громадян країни-агресора" – наголосив Зеленський.

За його словами, законопроєкт стосується українців у всіх куточках світу, а також іноземних добровольців, які воюють за Україну.

"Усі, хто не забув власного коріння та не дає світу забути про Україну. Всі, у чиїх жилах тече українська кров і в чиїх грудях б’ється вільне серце. Українці за походженням, які давно довели, що є українцями за духом. І після багатьох років очікування вони нарешті мають стати українцями й за паспортом. На законодавчому рівні" − пояснив Зеленський.

Додамо, раніше Верховна Рада підтримала закон про складання іспитів з основ Конституції та історії України для отримання громадянства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.