Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

візуалізація

проект

Середа, 21 лютого 2024, 10:41

Скандальні забудовники зведуть біля львівського іподрому спортивний ЖК з тенісним кортом

візуалізація

П'ять років тому ці власники спорудили на вул. Тернопільській дев'ять будинків замість дозволених п'яти та забудували територію дитячого садка.

Вчора, 20 лютого, на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради обговорювали містобудівні умови та обмеження, які видав головний архітектор міста.

Згідно з документами, на вул. Стрийській 121-б, 121-в, 121-г збудують багатофункціональний громадсько-житловий комплекс у складі багатоквартирного житлового будинку із вбудованими приміщеннями громадського призначення і підземним гаражем, спортивним комплексом та підземним гаражем із тенісними кортами на експлуатованій покрівлі

За словами фахівця управління архітектури та урбаністики Львівської міськради, у комплексі передбачено 120 квартир та 190 паркомісць, з них 170 в підземному паркінгу та ще 29 на прибудинковій території.

"Проєктна пропозиція була відкорегована, було здійснено виїзд туди. Також забудовник надав гарантійний лист про те, що він зобов’язується взяти участь в покращенні інфраструктури в районі вулиці Стрийської і профінансувати роботи із будівництва перехоплюючого паркінгу" – пояснили в управлінні.

Площа ділянки будівництва 1,3 га. Відсоток забудови 54%, а житлової – всього 15%. Більшу частину ділянки використають під спортивні об’єкти. Зокрема, це відкриті тенісні корти та двоповерховий спорткомплекс на 2,5 тисячі кв. м.

Дозвіл на будівництво отримало ТзОВ "ПРОСТІР ПЛЮС". За даними аналітичної системи YouControl фірма заснована понад 12 років у Львові та займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Директором компанії є львів’янин Олег Івченко.

Власниками компанії є львів’яни Наталія і Ярослав Олійники та Іван Кіцила. а засновниками фірми вказані ТзОВ "Мальви-метал" та ТзОВ "Галицька інвестиційно-лізингова компанія" 

Зазначимо, у 2015 році компанії цих власників фігурували у будівництві інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави в селі Старичі Яворівського району. Три споруди зводило львівське ПП "Львівдах" Івана Кіцили і одну фортецю – теж львівське ТОВ "Галицька магістраль" Наталії та Ярослава Олійників.

Крім цього, у 2019 році їхня компанія на вул. Тернопільській , спорудила дев'ять будинків замість запланованих п'яти, при цьому один з будинків звели на території, виділеній на дитсадок. Натомість приватний садочок він розпочав зводити в дворі одного з будинків, незважаючи на протести місцевих мешканців.

Крім цього, у тому ж році ТзОВ "Львівська взуттєва фабрика "Мальви" власниками якої також є Наталія та Ярослав Олійники, оштрафували за взуттєве забруднення довкілля. Додамо, їм також належить ТзОВ "Львівська меблева фабрика "Мальви", у якої в червні 2018 року Львівська облрада замовила стільці для журналістів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.