Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

черги на кордоні

Вівторок, 27 лютого 2024, 14:40

Депутати Львівщини звернулись до партнерських регіонів Польщі щодо ситуації з блокадаю кордону

черги на кордоні

Депутати направили звернення до партнерських регіонів Львівщини в Польщі щодо неприпустимості блокування польсько-українського кордону.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Сьогодні, 27 лютого, на сесії Львівської обласної ради, депутати підтримали звернення до партнерських регіонів Львівської області в Польщі щодо неприпустимості блокування польсько-українського кордону.

Зокрема, депутати звертаються до очільників органів місцевого самоврядування і державної влади Польщі з проханням вжити невідкладних заходів для розблокування пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, а саме:

- звернутися до правоохоронних органів щодо забезпечення правопорядку, запобігання насильству та псування майна, а також розслідування щодо використання протестувальниками антиукраїнських та проросійських гасел;

- забезпечити першочерговий безперешкодний перетин кордону для автомобілів з гуманітарним та оборонним вантажем;

- забезпечити гідні умови перебування в черзі заблокованим українським водіям;

- провести зустрічі з польськими протестувальниками для роз’яснювальної роботи щодо неприпустимості блокування кордону, закликати протестувальників зняти блокаду і дозволити вільний транзит сільськогосподарської продукції.

Крім цього депутати підтримали звернення до РНБО, КМУ, МЗС, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України, Держприкордонслужби щодо застосування санкцій до громадян Польщі, які є безпосередніми організаторами антиукраїнських акцій на польсько-українському кордоні.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду у пунктах пропуску "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин".

А минулого тижня польські фермери перекрили залізницю біля пункту пропуску "Медика-Шегині" та висипали частину зерна з вантажного потяга на колії. Тоді в "Укрзалізниці" повідомили, що розсипане поляками зерно на кордоні, прямувало до Німеччини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.