Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Оксана Линів

Середа, 20 березня 2024, 16:17

Диригентка Линів зцілила спину заради Євґєнія Анєґіна на дрезденській сцені

Оксана Линів

Диригентка Оксана Линів запланувала виконати оперу Петра Чайковського "Євгеній Онєгін" у 2025 році у Німеччині.

Про це йдеться на сайті Саксонської державної опери Дрездена. 

Львівська диригентка й музична директорка Муніципального театру Болоньї Оксана Линів у липні 2025 року виконає оперу Петра Чайковського "Євгеній Онєгін" у Саксонській державній опері Дрездена (Німеччина).

Опера відбуватиметься російською мовою.

Початок продажу квитків на цю подію Саксонська державна опера Дрездена відкриває вже з квітня цього року.

 

Зазначимо, що у квітні 2022 року Оксана Линів, яка мала брати участь в постановці опери "Іоланта" російського композитора Петра Чайковського за участі російських музикантів, заявляла, що "заклики зробити Чайковського винним у діях чинного президента Росії" її не переконують, попри бойкот її концерту українськими мисткинями.

Пізніше вона заявила про погрози з боку земляків та відмовилася від опери "у зв'язку з погіршенням стану здоров'я та різкими болями в спині, що унеможливлює продовження диригування".

Детальніше про цей скандал Варіанти писали у статті "Білочка та москвофілочка", де поміж іншого варто зауважити той факт, що управління культури Львівської міської ради відмовилося коментувати Варіантам цю ситуацію.

Крім цього, у вересні того ж року Линів говорила, що вважає музичні твори російських композиторів світовим надбанням, яке не підлягає політичному бойкоту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.