Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Кошти за споживання газу

tvoemisto.tv

Понеділок, 8 червня 2015, 15:43

5% від ціни за газ отримує "Львівгаз"

Кошти за споживання газу

ПАТ "Львівгаз" отримує частку коштів від оплати за газ, яка становить в середньому 5% від ціни за куб.м.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Львівгаз"

Мешканці Львівської області оплачують вартість природного газу, яка встановлена НКРЕКП. З 1 травня по 30 вересня для усіх побутових споживачів вона буде становити - 7.188 грн/м.куб.

До кінця року українці повинні заплатити за газ 245 млрд. грн.

Кошти, які споживачі оплачують за блакитне паливо, надходять у державний банк на рахунки зі спеціальним режимом використання. Такі рахунки ПАТ "Львівгаз" відкрито у Львівському обласному управлінні АТ "Ощадбанк". Згодом, банк розподіляє ці гроші між основними вигодонабувачами за алгоритмом, який встановлений НКРЕКП.

Зокрема, від встановленої ціни 7.188 грн./м.куб., яку оплачують мешканці Львівщини, кошти розподіляються наступним чином: власник газу - НАК "Нафтогаз України" отримує 5.40 грн.; ПДВ та збір у вигляді цільової надбавки у бюджет – 1.40 грн. ; ДК "Укртрансгаз" за послуги з транспортування газу магістральними газопроводами отримує 3 коп.; І ПАТ "Львівгаз" за послуги з постачання та транспортування газу розподільними мережами отримує 35 коп.

Отже, ПАТ "Львівгаз" отримує частку коштів, яка становить в середньому 5% від ціни за куб.м

Найбільшу частку коштів котрі надійдуть від українців отримає НАК "Нафтогаз України" - 49%, ДК "Укртрансгаз" – 4% та найменше, в середньому 2,6%, надійде на рахунки газорозподільних підприємств.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.