Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Світовий банк

eircenter.com

Середа, 16 вересня 2015, 10:16

Світовий банк виділив Україні 500 млн дол

Світовий банк

Світовий банк виділив Україні кредит на 500 млн дол на розвиток фінансового сектора.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

15 вересня Рада директорів Світового банку схвалила виділення позики в 500 млн дол з системного проекту "Друга програмна позика на політику розвитку фінансового сектора".

Ці кошти повинні допомогти підтримати Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, а також стабілізувати банківський сектор України шляхом проведення діагностики найбільших банків та їх рекапіталізацію і реструктуризацію у разі необхідності.

Світовий банк уточнює, що з початку року його допомога Україні з урахуванням цієї операції досягне 1,215 млрд дол, зокрема 1 млрд долпрямої бюджетної підтримки, і підтверджує плани довести її до кінця 2015 року до 2 млрд дол.

Угоду про одержання Україною цього кредиту буде підписано 16 вересня.

Нагадаємо, у серпні Рада директорів Світового банку схвалила виділення Україні позики на політику розвитку в розмірі 500 млн дол. Кредит був наданий за системного проекту "Друга програмна позика на політику розвитку".

Також Світовий банк прогнозує для України падіння ВВП в цьому році на 7,5% та зростання економіки в середньому на 1-2% у 2016 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.