Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 25 грудня 2015, 14:55

При Львівській міськраді працюватиме громадська колегія

Львівська міськрада

У Львівській міській раді створять громадські колегії: громадськість долучатиметься до роботи управлінь Львівської міської ради.

Як розповів у коментарі Варіантам начальник відділу громадського партнерства управління "Секретаріат ради" Львівської міської ради Орест Файфурка, у Львові планують створити громадські колегії.

"Це питання неодноразово піднімалося як громадськістю, так і депутатами міської ради. Основним завданням громадських колегій буде створити дієвий діалог між владою та громадськістю, щоб спільно вирішувати проблеми міста. Нещодавно розпорядженням міського голови було утворено робочу групу, до якої увійшли представники громадськості, Інституту міста, депутати. Уже відбулося засідання цієї робочої групи, напрацьовано чорновий варіант Положення про громадські колегії, який планують подати на розгляд громадськості", – розповів Орест Файфурка.

Зазначимо, згідно із розпорядження міського голови Львова Андрія Садового №525 від 14 грудня 2015 року "Про утворення робочої групи з підготовки проекту Положення про громадські колегії при виконавчих органах Львівської міської ради", робочу групу очолив директор комунальної установи "Інститут міста" Олександр Кобзарев, до неї входять 5 громадських активістів.

За словами Орест Файфурка, до колегій зможуть входити представники громадських організацій та ініціатив, викладачі та експерти у відповідних галузях, працюватимуть ці дорадчі органи при профільних управліннях міської ради і допомагатимуть чиновникам та депутатам у виробленні стратегії управління, визначенні пріоритетів діяльності на наступний рік, прийнятті рішень, організації роботи, підготовці документів тощо. Наприклад  громадські активісти-екологи, зможуть працювати у громадській колегії при профільному управлінні екології, а представники ГО, що працюють у сфері культури, – в громадській колегії при управлінні культури.

"Питання про те, хто обиратиме представників громадської колегії ще до кінця не вирішене. До  20 січня наступного року плануємо провести громадське обговорення під час якого громадські активісти зможуть подати свої пропозиції про те як мають працювати колегії та хто туди входитиме", – наголосив Файфурка.

Нагадаємо, на початку грудня у інтерв'ю Варіантам секретар Львівської міськради Анатолій Забарило розповів, що планує значно розширити доступ громадськості до роботи депутатських комісій. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.