Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кінотеатр "Львів"

П'ятниця, 1 квітня 2016, 15:38

На порятунок кінотеатру «Львів» його директор просить 32 мільйони

кінотеатр "Львів"

Директор кінотеатру «Львів» Мирослав Аренович озвучив остаточну суму, яка є необхідною для реконструкції установи.

Про це сьогодні повідомив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, передає кореспондент Варіантів.

Мирослав Аренович подав до облради кошторис, у якому вказано сукупну вартість усіх ремонтних і реставраційних робіт у кінотеатрі.

Відтак директор кіноустанови вважає, що на порятунок «Львова» потрібно майже 32 мільйони гривень.

«Я не знаю, чи потрібно на ремонтні роботи вкладати 32 мільйони чи 10 мільйонів гривень. Але попередні розрахунки є такі. Зараз залишається ключовим моментом те, що повинні знайти джерела цих коштів», – розповів Володимир Гірняк.

За його словами, кошторис підписав директор ДП «Львівпромбудпроект».

Зазначимо, Мирослав Аренович на виїзному засіданні комісії з питань культури та ЗМІ облради, що відбулося наприкінці лютого, наголошував, що на ремонтні роботи кінотеатру потрібно 25 мільйонів гривень. При цьому додавши: «Якщо кінотеатр залишається у власності облради – то прохання надати всі необхідні для ремонту кошти відразу».

Із тим, що Аренович декларує занадто велику суму на ремонт будівлі не погоджувався раніше й екс-директор Львівської обласної контори кінопрокату Андрій Бабінський.

«В Ареновича, я так розумію, інше бачення на кінотеатр. Я скажу навіть більше: сьогодні кіношники за будь-яку ціну намагаються зберегти українське кіно. А в тих організаціях, де ставлять людей, що фактично не пов’язані з кіно, воно відразу ж пропадає. Отак і з Мирославом Ареновичем», – підкреслив Андрій Бабінський.

Зараз кінотеатр «Львів» перебуває у руйнівному стані. Жодних коштів із місцевого бюджету кінотеатр не отримує, тому перебуває на самоутриманні. 

Тож Львівська обласна рада оголосила конкурс проектів із відновлення кінотеатру.

Сьогодні активісти пропонують п’ять варіантів перевтілення кінотеатру: на його базі утворити львівську кіношколу, центр українського кіно, осередок галицького кіно, соціальний кіноцентр та кінотеатр, що функціонував би під керівництвом міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.