Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

Понеділок, 23 травня 2016, 11:48

На Львівщині вартість оренди земельної ділянки зросла у 14 разів

земельна ділянка

За період оренди ділянок до місцевих бюджетів надійде понад 1,2 млн грн. 

Про це повідомила прес-служба Держгеокадастру України.

У четвер, 19 травня, на Львівщині відбулись земельні аукціони, внаслідок яких було продано право на оренду чотирьох земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності.

Їхня загальна площа - 53,3 гектрара. Стартовий розмір річної орендної плати становив 53,5 тис. гривень, а в результаті торгів ціна оренди зросла втричі – до 177,3 тис. гривень.

«Від початку року це вже одинадцятий земельний аукціон, організований землевпорядниками Львівщини. За результатами торгів спостерігається збільшення охочих інвестувати у землю, що створює конкуренцію та підвищує вартість»,– зазначив начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.  

Втім найбільшу динаміку зростання вартості зафіксували на земельну ділянку, розташовану в Кам'янко-Бузькому районі.

Під час аукціону вартість її річної оренди зросла в 14 разів – з 4 до 60 тис. грн. 

Зазначимо, земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.