Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Вівторок, 2 серпня 2016, 10:30

Україна очікує на відновлення малого прикордонного руху з Польщею

пункт пропуску

Сьогодні польська строна має відновити тимчасово призупинену угоду про правила місцевого прикордонного руху з Україною.

Про це повідомляє департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, у міністерстві стверджують, що наразі очікується офіційне підтвердження від польської сторони щодо відновлення прикордонного руху, який було призупинено в ніч з 3 на 4 липня 2016 року, відповідно до угоди між урядами України та Польщі та Урядом Республіки Польща про правила місцевого прикордонного руху на час проведення саміту НАТО та Світових днів молоді.

Зазначимо, до ‪‎Кракова під час проведення Світових днів молоді та візиту Папи Римського Франциска прибуло приблизно 2 млн паломників, серед яких було зареєстровано 5 тис українців.

Нагадаємо, із 4 липня Польща призупинила малий прикордонний рух із Україною щодо в’їзду та перебування на території країни мешканців прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Польщі до 2 серпня.

Таке рішення польська сторона прийняла чеерез організацію у Варшаві 8-9 липня саміту НАТО та приїзду до Кракова 20-31 липня Папи Римського Франциска.

Зазначимо, у результаті цього з 4 липня місцеві мешканці заблокували дорогу, що веде до пункту пропуску "Рава-Руська – Гребенне", а також "Шегині" та "Краківець". Дороги до цих пунктів пропуску були повністю розблоковані лише сьогодні зранку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.