Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська обласна рада

Вівторок, 25 жовтня 2016, 15:30

Львівська облрада показала "Великому Львову" дулю з маком

Львівська обласна рада

Нові громади створять у Жовківському та Яворівському районах.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за проекти Перспективного плану спроможних  територіальних громад Жовківського та Яворівського районів.

Ці рішення підтримали 58 та 59 депутатів.

Відтак, у межах Жовківського району утворять 7 об'єднаних громад: Жовківську, Рава-Руську, Дублянську міські громади; Туринківську, Добросинецьку сільські громади та Куликівську, Магерівську селищні громади.

Натомість на Яворівщині функціонуватимуть п’ять об'єднаних громад: Яворівська та Новояворівська міські громади, Івано-Франківська, Краковецька та Немирівська селищні громади.

Нагадаємо, 11 жовтня під час попередньої сесії обласної ради міський голова Львова Андрій Садовий попросив депутатів не розглядати Перспективний план Яворівського та Жовківського районів, бо планує приєднати частину земель районів до міста.

А 20 жовтня депутати Львівської міськради розглянули питання про врахування інтересів міста Львова у процесі формування об’єднаних територіальних громад Львівської області та проголосували за створення робочої групи, яка займатиметься розробкою нових меж міста.

Як додав заступник міського голови Львова з економічних питань та містобудування Ростислав Дацків, Львів зі свого бюджету вкладає великі кошти в інфраструктуру Брюхович, Винник та Рудно, саме тому має право на розвиток агломераційного ареалу.

Цього ж дня депутати затвердили Перспективні плани Мостиського, Старосамбірського та Жидачівського районів. Вибори в об’єднані громади тут відбудуться вже 18 грудня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.