Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

Прес-реліз,   Середа, 23 листопада 2016, 10:09

"Батьківщинa" та Тимошенко – лідери політичних рейтингів у листопаді

Юлія Тимошенко

Більше всього українців турбує масштабна корупція у вищих ешелонах влади, а на виборах до парламенту найбільшу кількість мандатів отримала б партія ВО "Батьківщинa".

Про це свідчать дані дослідження КМІСу.

За даними соціологів, якби вибори до парламенту відбулися нині, "Батьківщина" отримала б – 20% підтримки. Майже удвічі менший показник у партії "Блок Петра Порошенка" – лише 13%.

Подібна ж тенденція – у «президентському рейтингу». За даними соціологів, якби вибори очільника держави відбувалися нині – Юлію Тимошенко у першому турі підтримали б 24% опитаних, тобто – майже кожен 4-й виборець, а за чинного президента проголосували б 17% українців. 

У другому турі президентських виборів – перемогу також би отримала лідер "Батьківщини". Водночас, нині суттєво знизився рейтинг довіри до всіх інститутів влади. Чи не найбільший баланс недовіри – у Президента.

Соціологи стверджують: нині більшість українців виступають за повне перезавантаження влади. При цьому, за дострокові вибори до Парламенту виступають 40% громадян. Стільки ж – проти.

Найбільше українці не задоволені соціально-економічною ситуацією, ототожнюючи це із тотальною корупцією в державі.

Крім того, 65% респондентів вважаює субсидії на "комуналку" такими, що збагачують олігархів, а половина виступає проти урядової "розстрочки" на послуги ЖКГ.

Три чверті опитаних не вірять у покращення їх життя після підвищення мінімальної заробітної плати.

При цьому, кожен другий в Україні підтримує проведення протестів на вулиці.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.