Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

садовий і синютка

П'ятниця, 23 червня 2017, 19:18

Львівська міськрада закликала Садового не зволікати з передачею повноважень Синютці

садовий і синютка

Фракції міськради, окрім "Самопомочі", підтримали пропозицію Львівської ОДА про передачу їй повноважень управління ТПВ у Львові і закликали мера Садового негайно це зробити.  

Про це йдеться у заяві фракцій ВО «Свобода»,  «Народний контроль», БПП, «Громадянська позиція», Українська Галицька Партія і УКРОП  "Щодо передачі повноважень управління ТПВ у м. Львові Львівській обласній державній адміністрації".

У заяві наголошено на незодовільній роботі виконавчих органів влади Львова на чолі із міським головою Андрієм Садовим.

"За понад рік, що минув від Грибовицької трагедії, не лише не вдалося наблизитися до розв’язання сміттєвої кризи, а навпаки проблема максимально загострилася та зайшла у глухий кут. Відтак, треба визнати: якщо місто не спроможне самостійно вибратися із сміттєвого полону, потрібно надати можливість спробувати це зробити іншим", - сказано в ній.

Депутати закикали міського голову Андрія Садового не просто дати згоду Львівській ОДА, а негайно розпочати переговорний процес із залученням усіх сторін – керівників області та міста, голів фракцій Львівської міської ради. Забезпечити юридичний супровід процесу департаментом Львівської міської ради, який має підготувати усі необхідні документи для проведення процедури передачі повноважень до пленарного засідання сесії Львівської міської ради 29 червня.

Вони також гарантували безперервний контроль за використанням коштів і виконанням обов’язків, які на себе готова взяти Львівська обласна державна адміністрація, аби інтереси та сподівання львів’ян не були порушені.

Нагадаємо, сьогодні Андрій Садовий погодився передати Олегу Синютці контроль над вивозом львівського сміття.

22 червня Львівська ОДА звернулася до міської влади про делегування їй функцій по управлінню сміттям у Львові до 2019 року. У облдержадміністрації повідомили, що зобов’язуються протягом 20 днів очистити сміттєві майданчики Львова від перенакопиченя, забезпечити стабільний вивіз сміття впродовж усього періоду делегування повноважень; відновити та вдосконалити систему сортування сміття; у 2019 році ввести в експлуатацію комплекс із переробці сміття.

Додамо, нещодавно на нараді щодо вивозу сміття у Львівській ОДА за участю Зубко було вирішено, що відходи з території міста вдасться прибрати не раніше, ніж через два тижні. Також Геннадій Зубко та Олег Синютка виступили за те, щоб на території ТЕЦ-2 у Львові облаштувати тимчасовий полігон ТПВ

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.