Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво

Вівторок, 5 грудня 2017, 17:09

У 2018 році на житлові кредити для мешканців Львівщини витратять 2 млн грн

будівництво

Львівські депутати передбачили 2 млн грн на кредити для підтримки будівництва на селі і забезпечення житлом молоді.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні під час сесії Львівської облради депутати затвердили Програму надання житлових кредитів окремим категоріям громадян у Львівській області  на 2018 – 2020 роки.

На загальний обсяг фінансування програми у наступному році депутати передбачили з обласного бюджету 2 млн грн. 

За ці кошти в області планують профінансувати підтримку індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" та забезпечити молодь Львівщини житлом.

У рамках програми "Власний дім" кредити надаються на: спорудження житлових будинків; добудову та реконструкцію житлових будинків; спорудження інженерних мереж; придбання незавершеного будівництва та готового житла.

Сума кредиту на нове будівництво становить до 300 тис грн; придбання житлового будинку – до 200 тис грн; добудова, реконструкція житлового будинку – до 150 тис грн; спорудження інженерних мереж – до 50 тис грн.

Кредитну ставку встановили у 3% річних, а для сімей, що мають 3 і більше дітей і учасникам АТО кредити надаються безвідсотково. Термін кредиту – до 20 років, а для молодих і неповних сімей – до 30 років.

Кредит першочергово надається учасникам АТО, ветеранам війни, індивідуальним забудовникам для завершення раніше розпочатого будівництва, молодим спеціалістам, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях, переселенцям.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.