Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

багатоквартирні будинки у Львові

Четвер, 11 жовтня 2018, 16:51

З 2019 року міськрада Львова не опікуватиметься львівськими багатоповерхівками

багатоквартирні будинки у Львові

Львівські депутати погодили впровадження нового механізму управління багатоквартирними будинками з 2019 року.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати прийняли щодо врегулювання питання управління багатоквартирними будинками та їх обслуговування у Львові. За це рішення проголосували 42 депутати.

Зокрема, йдеться про те, що до 1 січня 2019 року районні адміністрації Львова мають списати будинки з балансу місцевих рад, щоб мешканці, які зараз є співвласниками будинків, визначилися щодо форми управління ними: або створення ОСББ, або передачі його на обслуговування управляючій компанії, або самообслуговування будинку.

Як заявила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Ірина Маруняк, на період визначення з формою управління будинок буде на обслуговуванні ЛКП. 

У Львові є 9 471 будинок: з них 7644 перебувають у комунальній власності, 45 будинків є на обслуговуванні в управляючій компанії, і 266 – на самообслуговуванні.

Нагадаємо, у 2016 році Верховна Рада дозволила ЖЕКам і далі обслуговувати багатоквартирні будинки на час проведення конкурсів з обрання управителів або створення ОСББ. 

Відтак, ЖЕКи обслуговуватимуть багатоквартирні будинки до моменту укладення договорів за результатами конкурсу, а співвласники можуть достроково розірвати договір із призначеним на конкурсних засадах управителем, якщо вони самостійно визначяться із формою управління.

Додамо, станом на вересень у місті діє 1229 об'єднання співмешканців багатоквартирних будинків. Також у Львові штрафуватимуть будинки ОСББ, які не утримують у належному стані свою прилеглу територію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.