Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Гунущин

Четвер, 24 січня 2019, 13:54

Львівські депутати просять у Ганущина приміщення для "Центру опіки сиріт"

Олександр Гунущин

Депутати ЛМР підтримали електронну петицію та направили звернення до Львівської облради з проханням надати "Центру опіки сиріт" приміщення на вул. Короленка, 7.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію з вимогою надати у довгострокову оренду приміщення колишньої школи-інтернату №2 на вул. Короленка, 7 у користування "Центру опіки сиріт" для праці з дітьми-сиротами, а також направили відповідне звернення до голови Львівської обласної ради.

"За" проголосували 55 та 56 депутатів відповідно.

Ще 16 листопада 2018 року на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Романа Прокопця "Надання у довгострокову оренду приміщення колишньої школи-інтернату №2 (м. Львів, вул. Короленка, 7) Місії "Центр опіки сиріт" УГКЦ для праці з дітьми-сиротами", яка станом на 10 грудня 2018 року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

У тексті петиції вказано, що сиротам з футбольної команди "Копа" необхідний спортивний об’єкт – футбольне поле. На вулиці Короленка, 7 розташований спортивний майданчик, який знаходиться в жахливому стані та не використовується за призначенням. "Центр опіки сиріт" зобов’язується привести цей спортивний майданчик до належного стану, що дозволить використовувати його за призначенням не лише дітям-сиротам, якими опікується а й дітям з сусідніх будинків.

"Враховуючи, чималу важливість духовної підтримки дітей-сиріт та дітей із сімей СЖО, навчання та пристосування їх до самостійного життя, просимо надати у довготермінову оренду приміщення на вул. Короленка, 7 разом і прилеглою територією та спортивним майданчиком для діяльності "Центру опіки сиріт", – йдеться у петиції.

Депутати підтримали петицію і проголосували за звернення до голови Львівської обласної ради, голів депутатських фракцій Львівської обласної ради та голови комісії з питань комунального майна та приватизації з проханням передати приміщення на вул. Короленка, 7 у користування "Центру опіки сиріт".

"25 жовтня 2018 року Львівською обласною радою було прийнято рішення про приватизацію способом аукціону нежитлових приміщень за адресою м. Львів, вул. Короленка, 7 загальною площею 2 929,9 кв.м. Зважаючи на історичне значення будівлі на вулиці Короленка, 7, важливо, щоб будівля надалі залишалася у власності держави. Вважаємо, що дане приміщення із прилеглою територією могли б вирішити проблеми "Центру опіки сиріт", – йдеться у зверненні депутатів міськради.

Додамо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.