Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека у Львові

П'ятниця, 12 квітня 2019, 14:00

У Львові затвердили програму збереження історичних аптек

аптека у Львові

Львівська міськрада проведе інвентаризацію для збереження історичних аптек міста.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив програму про збереження історичних аптек Львова. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Відтак, для збереження й запобігання руйнуванню історичних аптек Львова виконком міськради доручив районним адміністраціям міста спільно з управлінням охорони історичного середовища провести інвентаризацію історичних аптек, які знаходять на території Львова, а інформацію щодо проведеної інвентаризації розмістити на Порталі відкритих даних Львівської міської ради.

Крім цього, управління охорони історичного середовища Львівської міськради має провести моніторинг пам’яток культурної спадщини, у яких розташовані ці аптеки.

Зазначимо, у місті підготували окрему програму щодо збереження аптек-пам'яток архітектури ще у березні цього року. Вона передбачає проведення аудиту, розміщення зібраної інформації у вільному доступі та додаткове фінансування на реставрацію будинків, у яких знаходяться історичні аптеки.

Додамо, до категорії історичних аптек міста входять також аптеки на вул. Грушевського, 23 та на вул. Міцкевича, 8.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.