Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олександр Ганущин

Вівторок, 10 вересня 2019, 15:20

Ганущин модно перевзувся з проектів на проєкти

Олександр Ганущин

Депутати перейменували конкурс проектів місцевого розвитку згідно із нормами нового українського правопису.

Сьогодні, 10 вересня, під час сесії Львівської обласної ради депутати внесли зміни до програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку на 2016-2020 роки.

"За" проголосували 60 депутатів.

Як пояснив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, нововведення передбачає зміну назви програми з "Програма проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку 2016 – 2020 роки" на "Програму проведення обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив у Львівські області на 2020 – 2025 роки", згідно із нормами нового українського правопису.

Зокрема, слово "проект" відтепер вживається як "проєкт".

"Пролонгація програми до 2025 року – це правильний крок" – додав Олександр Ганущин.

У області затвердили 1136 переможців конкурсу проектів місцевого розвитку 2019 року. Загальна вартість усіх проектів складає 302 млн грн, з цієї суми 139,7 млн грн – кошти обласного бюджету. 

Нагадаємо, 22 травня цього року уряд схвалив Український правопис у новій редакції, розробленій Українською національною комісією з питань правопису, яка набула чинності з 3 червня.

Одними з основних змін правопису є: написання разом слів із першим іншомовним компонентом (архи-, гіпер-, міні-, віце-, екс-); написання окремо чисельника "пів" з іменником (пів години, пів яблука, пів Європи); використання букв "г" і "ґ", буквосполучень "ау" та "ав", буквосполучення "th" у словах грецького походження можна передавати буквою "т" замість "ф" (кафедра – катедра).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.