Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Любомир Гузар

П'ятниця, 20 вересня 2019, 15:54

Проспекту в Києві присвоять ім'я Любомира Гузара

Любомир Гузар

Колишній проспект Комарова у столиці перейменують на честь релігійного діяча Любомира Гузара.

Про це повідомляє "Главком".

Київський проспект космонавта Комарова перейменують на честь Любомира Гузара. Відповідний проект рішення зареєстрував у Київраді столичний мер Віталій Кличко.

Як пише видання, Кличко в пояснювальній записці обґрунтував своє рішення прагненням "вшанувати пам'ять видатного українського релігійного діяча Любомира Гузара", хоча традиційною в таких випадках вказують причину "декомунізацію", адже Комаров був радянським космонавтом.

У пояснювальній записці додається і результат опитування киян на веб-сайті територіальної громади міста, що проводилося рік тому: з 15 травня по 15 липня 2018 року. За результатами того дослідження, за перейменування проспекту висловилися 928 киян. Проти виявилися 163 людини.

А 19 лютого спеціальна комісія при КМДА схвалила перейменування і рекомендувала Кличко ініціювати внесення проекту рішення до Київради. Чому мер тільки зараз підготував документ - в пояснювальній записці не уточнюється.

Зате відзначається, що процес перейменування проспекту, який до 1967 року, коли і отримав своє сучасне ім'я, називався вул. Новоборщагівське, що не потребує виділення додаткових коштів з бюджету.

Нагадаємо, 31 серпня на 85 році життя помер архиєпископ-емерит Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир Гузар.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.