Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Четвер, 28 грудня 2023, 14:37

Облрада Львівщини підтримала повернення історичної назви селу в Пустомитівській ОТГ

Львівська облрада

Депутати облради погодили перейменування села Милошевичі.

Сьогодні, 28 грудня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про перейменування села Милошевичі Пустомитівської ОТГ Львівської області в село Милошовичі.

"За" проголосували 53 депутати.

Як йдеться у пояснювальній записці до проєкту, ініціатором перейменування виступила Пустомитівська міська рада, реагуючи на прохання місцевих мешканців повернути історичну назву і перейменувати їхнє село на Милошовичі.

Ще у червні цього року відбулися громадські слухання щодо перейменування цього села, а в липні Пустомитівська міськрада ухвалила рішення про визнання доцільним перейменування села Милошевичі в село Милошовичі.

Відтак обласна рада звернеться з поданням до Верховної Ради України щодо повернення цьому селу історичної назви.

Цю ініціативу підтримала також Львівська районна рада, свої позитивні висновки надали Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича Національної академії наук України та департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА.

 

Нагадаємо, Український інститут національної пам'яті рекомендує, в рамках декомунізації, переймену

Нагадаємо, Український інститут національної пам'яті рекомендує, в рамках декомунізації, перейменувати Червоноград і село Червоне на Львівщині.

Додамо, у вересні 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.