Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

карета з кіньми у Львові

Понеділок, 11 листопада 2019, 16:32

У Львові зареєстрували 4 петиції з вимогою заборонити прогулянки на каретах з кіньми

карета з кіньми у Львові

Львів'яни вважають, що це знущання над тваринами та небезпечно для людей, а також збільшуються трагічні випадки через такі розваги.

11 листопада, на порталі е-петицій зареєстрували чотири петиції з вимогою заборонити послуги з перевезення кінними каретами в центральній частині м.Львова та використовувати коней для розваг в місті. Всі вони пов'язані з трагедією,яка сталась 2 листопада, коли через феєрверк коні, які везли карету налякалися та травмували 15-річну дівчинку.

Першу петицію зареєстрував Роман Фітель, в якій вимагає заборонити експлуатацію коней з каретами в місті. За його словами, це знущання над тваринами та небезпечно для людей.

Другу петицію зареєструвала Олена Радченко, яка вимагає заборонити використовувати тварин,в першу чергу коней для розваг в місті, оскільки випадок, який трпавися 2 листопада вже не перший.

"Я мешкаю у Львові майже 6 років і кожного року бачу або чую як ці бідні тварини зневодненні,голодні та змучені працюють і втрачають свідомість,падають,ледве дихають або з їх копит тече кров. Скільки можна наражати на небезпеку людей та знущатись над тваринами заради розваг та сумнівного заробітку! Крім того,як водій,хочу сказати,що коні та карети часто заважають руху містом" – йдеться у тексті петиції.

Третю петицію зареєструвала Андріана Байло, яка також просить заборонити послуги з перевезення кінними каретами в центральній частині м.Львова. Авторка петиції навела чотири випадки пов'язаних з подібними розвагами та атракціонами з залученням коней під час надання послуг з катання на кінних каретех, які трапилися у Львові 2019, 2015, 2013 та 2011 років. 

"Враховуючи факти жорстокого поводження з тваринами та порушення правил дорожнього руху в місті, ми розуміємо, що така діяльність не тільки небезпечна для коней та несе в собі факти жорстокого поводження з тваринами, а і для людей, які перебуваючи в умовно безпечному місці, не можуть себе безпечно почувати. Використання кінних карет повинно бути безпечним та гуманними! Це відповідальність і керівництва міста та органів правопорядку, які мають врегулювати та попередити небезпеку" – йдеться у тексті петиції.

Зокрема, автор вимагає провести негайну перевірку виданих дозволів на катання в центральній частині міста та обмежити територіально послуги з перевезення кінними каретами, розробити правила надання послуг з використанням коней в місті Львів з чітким переліком місць безпечних для людей та коней (наприклад, Шевченківський гай) та сприяти у притягненні до відповідальності осіб, що порушили правила благоустрою.

Четверту петицію зареєстрував Василь Лозовий з вимогою заборонити гужовий транспорт в м. Львові, через те, що тварини створюють неприємний запах в цетрі міста.

"Якщо говорити відверто це питання вже давно було актуально , ті коні не дуже приємно пахнуть , їхні випорожнення створюють огидний запах особливо в центральні частині міста , з того , що я зрозумів , дохід в міський бюджет теж мінімальний , а останні новини , де кінь відправив в лікарню людину яка прости сиділа на лавочку , це вже трохи перебор , я розумію , що то тварина і вона ні в чому не винна , але по факту , коню зробили ефтаназію а дівчина в лікарні" – пише автор петиції.

Наразі петиції набрали 0 голосів із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.
 
Додамо, через  інцидент з конями, який трапився у Львові, у міськраді вирішили повністю не забороняти карети у Львові, а припинити їхню діяльність на тиждень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.