Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Церква Параскевії

ua.igotoworld.com

Середа, 27 листопада 2019, 15:30

У Шевченківському гаю відреставрують дерев'яну церкву початку ХІХ століття

Церква Параскевії

Музей народної архітектури і побуту планує відреставрувати за 780 тис грн церкву Св. Параскеви з села Стоянів.

Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького оголосив закупівлю у системі ProZorro на реставрацію дерев'яної церкви Св. Параскеви з села Стоянів Львівської області, що розташована на території музею, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2019 року.

Аукціон стартує 28 листопада цього року, а вартість закуплі становить 781 493 грн.

Як вказано у закупівлі, у храмі здійснять реставрацію стін й покрівлі.

Дерев'яна церква Св. Параскеви з села Стоянів є пам'яткою архітектури, збудована у 1822 році. До 1975 року церква стояла в центрі села, після чого її було перенесено до Музею народної архітектури і побуту у Львові.

 

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Львівська міськрада затвердила стратегію розвитку Шевченківського гаю до 2027 року, яка передбачає зведення нових об'єктів на території музею: інформаційно-освітній центр, фондосховище і новий адмінкорпус, висота якого становитиме 5 метрів і який буде скляним. 

Після введення цих споруд у експлуатацію існуючий адміністративний корпус музею сакралізують та передадуть для монастиря Свято-Іванівської лаври Студійського Уставу УГКЦ.

Додамо, у грудні 2016 року львівські депутати присвоїли Музею народної архітектури та побуту у Львові ім'я Климентія Шептицького.

Додамо, станом на 2018 рік, за 27 років на Львівщині вщент згоріло 28 стародавніх дерев'яних церков та виникло 108 пожеж у храмах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.