Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

наркологічний кабінет на Львівщині

bbcamerica.com

Вівторок, 10 грудня 2019, 12:29

Львівські активісти хочуть відкрити цілодобовий наркокабінет

наркологічний кабінет на Львівщині

Львівська ОДА звернулася до облради з проханням виділити кошти на фінансування цілодобового наркологічного кабінету.

Сьогодні, 10 грудня, під час апаратної наради голова комісії з питань внутрішньою і зовнішньої безпеки громадської ради при Львівській ОДА Олег Чупило заявив, що на Львівщині не має наркологічного кабінету, у якому мали б перевіряти водіїв на стан наркотичного сп'яніння.

"Вже декілька років у нас не існує лабораторії, яка визначає наркотичне сп'яніння. Люди, які користуються транспортом в такому стані, є особливо небезпечні. Ця ситуація взагалі кричуща" – заявив Олег Чупило.

Натомість директорка департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак зазначила, що у всіх закладах охорони здоров'я на Львівщині, районних лікарнях та трьох лікарнях Львова відповідно до наказу МОЗ проводять перевірку водіїй на стан наркотичного та алкогольного сп'яніння.

"Інше питання, що у Львові вкрай перевантажені 8 лікарня і Топольна, лікарі відмовляються ходити на допити, тому що там є непорозуміння в законодавстві для підтвердження самого факту сп'яніння, але це не зовсім питання компетенції охорони здоров'я" – заявила Ірина Микичак.

За її словами, директор Львівського обласного медичного центру превенції та терапії узалежнень, так званого наркодиспансеру, працює над тим, щоб відновити кабінет освідчення в приміщенні наркодиспансеру цілодобового приймального відділення. Однак, для цього потрібно додаткові кошти, за якими звернулися до Львівської обласної ради.

"На постійній комісії є розгляд питання про виділення додаткових коштів на дослідження водіїв. Якщо профільна комісія облради і бюджетна комісія виділить додаткові кошти, то обласний бюджет фінансуватиме відповідний кабінет. Хоча, я поділяю позицію, що це максимально коректно мало би бути з міського бюджету або 50\50"– заявив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Нагадаємо, 15 жовтня 2019 у Львівській ОДА заявили, що візьмуть на контроль ситуацію з наркосп'янінням на дорогах, оскільки в області немає цілодобового наркологічного кабінету, а водіїв на наркосп'яніння перевіряє лише Пустомитівська лікарня.

24 жовтня цього року повідомили, що у Львові на вулиці Науковій, 49 відкриють цілодобовий наркологічний кабінет. Зазначимо, за словами очільниці департаменту охорони здоров'я Львівського ОДА Ірини Микичак, наркологічний кабінет на Науковій закрили через постійні скарги громадян та звинувачення у закорумпованості закладу. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.