Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

Вівторок, 28 січня 2020, 14:00

ЄС вирішив розширити санкції проти Росії

Євросоюз

Євросоюз підтримав розширення санкцій, пов’язаних з анексією Росією Криму.

Про це повідомляє Українська правда. 

Сьогодні міністри Євросоюзу підтримали рішення про розширення санкцій проти Росії через анексією Криму.

"Міністри ЄС вирішили додати 7 осіб до свого режиму санкцій щодо осіб/суб'єктів, відповідальних за підрив територіальної цілісності України. Всі пов'язані з Севастополем і Кримом та російськими виборами, які відбулися там у вересні. Зараз у списку є 177 осіб та 44 організації", – написав у Twitter брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

Зокрема, йдеться про так званих губернаторів і членів виборчкому, причетних до виборів. А у вересні 2019 року ЄС ухвалив рішення про продовження санкцій проти 170 осіб і 44 компаній у зв’язку з анексією Криму на 6 місяців.

Нагадаємо, у грудні минулого року Європейська Рада продовжила санкції проти Росії до липня 2020 року. Санкції ЄС спрямовані на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори РФ, а також на товари подвійного призначення.

Вперше вони були введені 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії з дестабілізації  ситуації в Україні та посилені у вересні 2014 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.