Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продукти харчування

П'ятниця, 3 квітня 2020, 11:13

В Україні на три місяці заборонили експортувати гречку

продукти харчування

Уряд ввів квотування на експорт гречки до 1 липня 2020 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Вчора, 2 квітня, на своєму засіданні Кабінет міністрів України прийняв постанову, якою забороняється до 1 липня експортувати гречку на зовнішні ринки.

Зокрема, постановою запроваджується тимчасовий – до 1 липня цього року –режим ліцензування та квотування експорту гречки та зерна гречки лущеного (без плодової оболонки).

"Встановлено нульовий обсяг квоти для зазначених товарів. Заборона на експорт гречки є тимчасовим заходом, необхідним для захисту внутрішнього ринку (нагадаємо, що свої кордони для експорту гречки тимчасово закрили Білорусь, Росія та Казахстан). Зараз ситуація на українському ринку є стабільною. Уряд весь час має діалог з виробниками та рітейлерами", – наголосили у міністерстві.

Також міністерство закликає українські аграрні підприємства збільшувати посівні площі під гречкою.

Нагадаємо, станом на сьогодні на Львівщині зафіксували 13 випадків зараження коронавірусом.

Мережа магазинів АТБ знизить від 2 до 8% ціни на деякі продукти харчування та товари першої необхідності, а під час карантину найбільш вразливі верстви населення забезпечуватимуть продуктами.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.