Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

Вівторок, 21 квітня 2020, 15:10

В Україні підвищили на 350 гривень мінімальну допомогу із безробіття на час карантину

Центр зайнятості

Безробітним українцям виплачуватимуть 1000 гривень на час карантину.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу по безробіттю без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищили з 650 грн до 1000 грн. 

Постанова правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України, яка набула чинності 18 квітня 2020 року, застосовується з початку оголошення карантину, тобто з 12 березня, та діятиме протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю підвищено до 1000 гривень для:

- тих, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації в службі зайнятості, мають страховий стаж менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи з негативних причин (наприклад, за прогул);

- молодь, яка закінчила або припинила навчання в середньому та вищому навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце;

- внутрішньо переміщених осіб, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

Усім безробітним, які стали на облік у період карантину і отримують допомогу в мінімальному розмірі (650 грн), виплата буде автоматично перерахована з першого дня реєстрації у службі зайнятості.

Нагадаємо, наприкінці березня уряд спростив отримання допомоги з безробіття. Безробітним українцям виплачуватимутьвід 650 гривень на час карантину.

Зазначимо, раніше Варіанти дізналися, що Львівський центр зайнятості під час карантину приймає документи, але не призначає держдопомогу із безробіття.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.