Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 23 липня 2020, 13:18

Майже половину львів'ян не влаштовує стан справ у місті

Львів

48% львів'ян вважають, що місто розвивається у неправильному напрямку, натомість 28% опитаних все влаштовує.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 3-12 липня 2020 року.

Згідно результатів опитування, 48% львів'ян вважають, що стан справ у Львові незадовільний, а 28% – протилежної думки. 70% опитаних оцінюють стан справ в Україні як неправильний, 11% – як правильний.

Найбільше оптимістів щодо напрямку розвитку Львова серед прихильників партії Самопоміч та Слуги народу – 54% та 38% відповідно. Натомість більшості прибічників партій ВО "Батьківщина", Європейська Солідарність, Голос, ВО "Свобода" не подобається стан справ у місті.

Не менше двох третин опитаних не задоволені роботою ключових очільників держави та парламенту. Так, роботою президента Володимира Зеленського задоволені лише 16% опитаних, не задоволені – 66%. Діяльністю прем’єр-міністра Шмигаля задоволені лише 8%, не задоволені – 62%, не змогли оцінити – 30%. Роботою парламенту задоволені тільки 6%, не задоволені – майже 80% опитаних.

Військовий конфлікт на Сході країни (62%) очолює рейтинг проблем загальнодержавного значення серед опитаних. Попри це, львів’ян на загальнодержавному рівні хвилюють відсутність роботи, безробіття (32%), хабарництво і корупція у владі (30%), низький рівень зарплат та пенсій (29%), епідемія коронавірусу (24%), неможливість отримати якісне медичне обслуговування (22%).

Особисто для себе опитані також вважають найбільшими проблемами війну на Сході (44%) та низький рівень зарплат та пенсій (35%). Відсутність роботи особисто турбує 24%, хабарництво і корупція у владі та епідемія коронавірусу – по 23%, неякісна медицина – 20%.

Опитування проводили серед мешканців Львова від 18 років і старше. Опитали 1 200 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%.

Нагадаємо, станом на квітень 2020 року, за даними опитування, більшість львів'ян відповіли, що місто розвивається в правильному керунку, однак якість надання послуг погіршилася.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.