Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Димінський

П'ятниця, 24 липня 2020, 10:20

Справа Димінського має бути завершена до кінця липня

Петро Димінський

Печерський районний суд Києва зобов'язав Національну поліцію завершити розслідування справи проти бізнесмена Петра Димінського до 29 липня. 

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на матеріали суду.

У травні цього року Печерський районний суд Києва зобов'язав Національну поліцію завершити розслідування справи проти бізнесмена Петра Димінського до 29 липня, частково задовольнивши клопотання адвокатів Димінського, котрі просили обмежити розслідування до 10 днів. 

Станом на сьогодні, 24 липня, Петро Димінський знаходиться у розшуку, йому загрожує 8 років в'язниці. Українські правоохоронці намагалися оголосити його в міжнародний розшук, але в червні 2018 року Інтерпол відхилив це прохання.

Нагадаємо, у серпні 2017 року авто Петра Димінського потрапило у ДТП внаслідок якого загинула жителька с. Ямельня Яворівського району. Після ДТП Димінський поїхав на лікування у Швейцарію, відповідальність на себе взяв його охоронець Андрій Борщ. Адвокат Димінського заявив про політичний тиск на його підзахисного та спроби забрати у нього телеканал ZIK.

Для відшукання зразків ДНК Димінського правоохоронці обшукали спортивні бази ФК "Карпати", офіси Димінського і телеканалу ZIK. 

У грудні Петрові Димінському повідомили про підозру у вчиненні цього ДТП, а 1 березня цього року йому призначили домашній арешт. Наприкінці березня суд відхилив апеляцію олігарха про скасування домашнього арешту.

Станом на червень 2019 року Прокуратура Львовіської області не закрила кримінальної справи проти Петра Димінського через відсутність повторної експертизи. Тоді у Прокуратурі зазначали, що не знають місце перебування Димінського. 

У жовтні 2019 року НАБУ повідомила, що бізнесмен Петро Димінський переховується на території Греції, а вже у січні цього року справу львівського бізнесмена передали Службі безпеки України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.