Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори 2020

Середа, 9 вересня 2020, 14:26

Львівщина зазіхає на рекордні показники явки виборців в Україні

вибори 2020

68% мешканців Львівщини заявили, що братимуть участь у місцевих виборах.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 29 серпня – 3 вересня 2020 року.

Згідно з результатами опитування, 68% мешканців Львівщини заявили, що братимуть участь у місцевих виборах. Цей показник є найвищим серед усіх інших областей України. 10% опитаних на вибори не прийдуть, а ще 21% – не визначилися.

 

Крім цього, 51% мешканців Львівської області вважають, що, незалежно від результатів виборів, ситуація у їхньому населеному пункті не зміниться. Натомість ствердно відповіли 32% опитаних, а 8% – очікують на погіршення ситуації. 

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше. Опитали 1 000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1%.

Нагадаємо, ЦВК оголосила з 5 вересня 2020 року початок передвиборчої кампанії, а 10 серпня ЦВК сформувала склад Львівської обласної, районних та міських територіальних виборчих комісій для проведення місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. Під час виборів на Львівщині працюватимуть 47 ТВК, переглянути склад цих комісій можна за посиланням.

Додамо, у липні соцгрупа"Рейтинг" провела опитування серед львів'ян щодо виборів міського голови Львова та міських і обласних депутатів.

Раніше про участь у виборах на посаду голови Львівської ОТГ заявив чинний міський голова Львова Андрій Садовий, депутата Львівської міськради від партії Варта Ігор Зінкевич, лідер громадської організації "Ідея нації" Остап Стахів та депутат Львівської міськради Тарас Кльофа, якого у результаті перемоги у праймеріз висунула партія Слуга народу, екс-нардепка Оксана Юринець від партії Удар, депутатка Львівської міськради від УГП Юлія Гвоздович та нардеп від партії Голос Ярослав Рущишин, екс-голова Львівської ОДА і нардеп від Європейської солідарності Олег Синютка.

Також НАЗК дозволило кандидатам на місцевих виборах не декларувати свої доходи за 2019 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.