Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Садовий і Синютка

Четвер, 5 листопада 2020, 13:31

Дебати Синютки та Садового перетворюються на серіал, де всі чекають на ферзевий гамбіт

Садовий і Синютка

Суспільне телебачення написало листа у відповідь кандидату на посаду голови Львівської ОТГ Олегу Синютці щодо законності проведення дебатів.

Про це на своєму сайті повідомило UA:Львів.

Суспільне телебачення написало звернення до кандидата на посаду голови Львівської ОТГ Олега Синютки та заявило, що не вбачає порушення законодавства у форматі проєкту "Виборчий округ. Дебати" й пропозиції взяти в ньому участь та підготувала лист-відповідь кандидату з подробицями про прямий ефір. 

""Виборчий округ. Дебати" – це не майданчик для політичної агітації кандидатів. Це дискусійна суспільно-політична програма команди Суспільного, що має на меті надати рівні можливості для учасників перегонів. Телепроєкт не суперечить Виборчому кодексу України, відповідає Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України". Зазначимо, "Виборчий округ. Дебати" – це власний формат Суспільного, участь у проєкті не оплачується шляхом виборчих фондів кандидатів", – йдеться у листі.

Тривалість прямого ефіру "Виборчий округ. Дебати" 18 листопада становитиме 90 хвилин та складатиметься із таких блоків: 

  • вступне слово учасників;
  • блок тематичних запитань учасників один одному;
  • блок запитань від журналістів рівновіддалених від обох учасників ЗМІ (один журналіст – одне запитання, спільне для учасників);
  • фінальні промови учасників.

Черговість виступів учасників у кожному блоці визначить жеребкування на початку прямого ефіру. 

Щоб гарантувати однаковий обсяг ефірного часу для кожного з учасників, буде відведено чіткий час на запитання-відповіді, а безпосередньо на екрані вестиметься облік використання учасником цього часу. Модеруватиме дебати редактор суспільно-політичного мовлення UA:ЛЬВІВ, який стежитиме за дотриманням регламенту.

Нагадаємо, міська територіально-виборча комісія призначила другий тур виборів голови Львівської ОТГ на 22 листопада. У ньому візьмуть участь чинний міський голова Львова Андрій Садовий та народний депутат від "Європейської Солідарності", екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Дебати між кандидатами у мери Львова запланували на 18 листопада на телеканалі UA: Львів.

Раніше Андрій Садовий викликав Олега Синютку на теледебати. Додамо, що продюсерка Суспільне Львів Ірина Сандуляк є дружиною депутата Львівської облради Андрія Білоуса (Народний контроль), а міський голова Львова Андрій Садовий є хресним їхньої старшої доньки. Однак, вчора Олег Синютка заявив, що запрошення телеканалу "UA:Львів" на теледебати не відповідають вимогам статті 49 Виборчого кодексу України.Також Олег Синютка написав листа до Андрія Садового з пропозицією допомогти телекомпаніям організувати дебати, щоб уникнути порушення ними закону.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.