Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Синютка і Садовий

Четвер, 5 листопада 2020, 11:45

Садового плющить від дебатних маневрів Синютки

Синютка і Садовий

Олег Синютка написав листа до Андрія Садового з пропозицією допомогти телекомпаніям організувати дебати, щоб уникнути порушення ними закону.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської територіальної організації "Європейської солідарності"

Кандидат на посаду голови Львівської ОТГ, нардеп від "Європейської Солідарності" Олег Синютка написав листа до свого опонента, чинного міського голову Львова Андрія Садового з пропозицією допомогти організувати дебати з дотриманням  Виборчого кодексу України (зокрема стаття 49), який встановлює чіткі вимоги до будь-якої форми передвиборчої агітації в засобах масової інформації, зокрема, й до передач телерадіокомпаній у формі дебатів. Формат програми, який був запропонований, таким вимогам не відповідає.

"Разом з тим хочу звернути вашу увагу на зацікавлення інших телерадіокомпаній у проведенні дебатів між кандидатами на посаду голови Львівської ОТГ. Прошу, отже, розглянути мою пропозицію зорганізувати такі дебати у співпраці з іншими телерадіокомпаніями, що напевно сприятиме процесу ознайомлення мешканців нашого міста з моєю програмою та моїм бачення розвитку міста. Мій штаб готовий посприяти такій ініціативі", – написав Олега Синютки.

Олег Синютка зазначив, що народний депутат України від "ЄС", журналіст та медіаменеджер Микола Княжицький вже висловив свою готовність допомогти в організації теледебатів відповідно до всіх вимог законодавства. Кандидат запропонував Андрію Садовому також делегувати свого представника та спільними зусиллями долучитися до організації теледебатів без порушення закону задля відкритої публічної дискусії.

Нагадаємо, міська територіально-виборча комісія призначила другий тур виборів голови Львівської ОТГ на 22 листопада. У ньому візьмуть участь чинний міський голова Львова Андрій Садовий та народний депутат від "Європейської Солідарності", екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Дебати між кандидатами у мери Львова запланували на 18 листопада на телеканалі UA: Львів.

Раніше Андрій Садовий викликав Олега Синютку на теледебати. Додамо, що продюсерка Суспільне Львів Ірина Сандуляк є дружиною депутата Львівської облради Андрія Білоуса (Народний контроль), а міський голова Львова Андрій Садовий є хресним їхньої старшої доньки. Однак, вчора Олег Синютка заявивщо запрошення телеканалу "UA:Львів" на теледебати не відповідають вимогам статті 49 Виборчого кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.