Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Східниця

Вівторок, 29 грудня 2020, 14:12

У Східниці і Трускавці найбільше відпочивали туристи з Польщі, Азербайджану, Молдови і Білорусі

Східниця

Цьогоріч на курортах Львівщини з іноземних туристів найбільше зафіксували поляків, азербайджанців, білорусів та молдован.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У Львівській області є 7 курортних локацій – Трускавець, Моршин, Розлуч, Східниця, Великий Любінь, Шкло та Немирів.

З початку року до листопада у Трускавці відпочили 6 105 іноземців, з них найбільше – поляків, азербайджанців, білорусів та молдован.

"На кількість відпочивальників з-за кордону насамперед вплинула логістика, бо чимало авіарейсів досі скасовують через пандемію. Хоча зовсім недавно у нас на оздоровленні побували азербайджанці. Задля того, щоб дістатися в Трускавець, їм довелося добиратися через Туреччину – прямого авіарейсу з Азербайджану до Львова не було" – пояснила керівниця управління розвитку Трускавецької міськради Наталя Скибак.

У Моршині до жовтня відпочило 335 іноземців із 14 країн, серед них найбільше громадян Молдови (121), Білорусі – 92, Азербайджану – 59, Росії – 28, Німеччини – 13. Були також туристи з Австралії, Болгарії, Ізраїлю, Казахстану, Кіпру, Польщі, Румунії, США, Туреччини, Туркменістану й Узбекистану.

Натомість у Східниці найбільше приїжджає відпочивальників із Польщі. Також цьогоріч були групи з Азербайджану, Німеччини і окремі гості з Туреччини. Загалом від початку цього року в Східниці оздоровлювались близько сотні іноземців.

Нагадаємо, станом на жовтень 2020 року кількість туристичних фірм на Львівщині скоротилася на 40%, а роботу втратили 20 тисяч людей, задіяних у туристичній галузі.

Також у Львівській ОДА склали рейтинг міст і районів, які отримали найбільші надходження від туристичного збору за січень-листопад цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.