Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Укрзалізниця

Понеділок, 22 лютого 2021, 13:00

Будівництво євроколії зі Львова до кордону має стартувати у 2021 році

Укрзалізниця

Мінінфраструктури у цьому році розпочне будівництво євроколії на ділянці Київ-Львів-держкордон.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив сьогодні під час всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура" міністр інфраструктури Владислав Криклій, Міністерство інфраструктури України цього року планує розпочати роботу над проектом реалізації в Україні залізничної мережі європейського формату зі швидкістю руху потягів понад 250 км/год.

"Це чотири ділянки загальною протяжністю майже 2 тисячі км залізничної колії. Перша ділянка – це Київ-Львів і кордон, 896 км, і один із цих етапів уже починаємо будувати й готувати цього року", – пояснив Владислав Криклій.

За його словами, цей проект планують реалізувати з залученням міжнародного партнера, а після того, як завершаться всі етапи будівництва нової високошвидкісної колії, передбачають обслуговування понад 5 мільйонів пасажирів на рік. 

Нагадаємо, у листопаді 2019 року стало відомо, що Укрзалізниця планує за рік збудувати євроколію до кордону з Польщею і пустити швидкісні потяги до Кракова за 3,5 години. Для цього у Мінінфраструктури хотіли залучити польський кредит.

Вартість євроколії між Львовом та Варшавою може сягати 50 млн євро.

Додамо, до списку пріоритетних інвестпроектів у залізничній галузі у листопаді 2020 року уряд включив проект з будівництва та реконструкції євроколії 1435 мм у напрямку Мостиська – Скнилів, що на території Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.