Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

парк на Кульпарківській

П'ятниця, 26 лютого 2021, 12:28

У Львові парк на Кульпарківській планують перетворити на заповідник

парк на Кульпарківській

Львівська ОДА готує рішення про оголошення парку біля психлікарні територією природно-заповідного фонду.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід". 

Як заявив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, щоб врятувати від забудови парк довкола Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, площею у понад 16 га, його планують оголосити територією природно-заповідного фонду.

Він пояснив, що за роки незалежності територія цього парку зменшилася майже на чотири гектари.

"Це практично центр Львова. Тому цей процес триває довго і складно. Але оголошення цього парку територією природно-заповідного фонду буде великим позитивом. І йдеться не лише про запобігання майбутній забудові (хоча це основна мета). Якщо парк довкола лікарні офіційно стане природоохоронною зоною, ця територія матиме кошти від різного рівня фондів охорони навколишнього природного середовища. Це дасть змогу створити там умови для рекреації та відпочинку місцевих мешканців. У цьому парку збереглися деякі насадження з часів його заснування. Там є рідкісні рослини, які мають перебувати під охороною" – наголосив Рслан Гречаник.

За його словами, офіційно статус пам’ятки парку мають присвоїти на сесії Львівської обласної ради. 

Нагадаємо, у 2019 році з'явилась інформація, що Львівська міська рада хоче відібрати у Львівської психіатричної лікарні 20,83 га землі на вулиці Кульпарківській. Водночас у міськраді заявили, що місто не має наміру змінювати межі психіатричної лікарні на вулиці Кульпарківській, а лише формує земельну ділянку, яку не задіяли для потреб лікарні та надає їй статус скверу. 
 
 
Того ж року у місті зареєстрували електронну петицію, у якій львів'яни просять зберегти межі лікарні на Кульпарківській. У 2017 році Варіанти дослідили архітектурний комплекс Львівської психіатричної лікарні у статті "Дронографія Львова: Бабине літо на Кульпаркові".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.