Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

8-а міська клінічна лікарня

Вівторок, 9 березня 2021, 15:25

У Львові на базі двох лікарень створять тимчасові госпіталі

8-а міська клінічна лікарня

У місті планують розгорнути два тимчасові госпіталі для лікування пацієнтів з Covid-19 на базі лікарні швидкої допомоги і 8-ої лікарні.

Про це сьогодні на брифінгу за підсумками засідання міської комісії ТЕБ та НС щодо протидії коронавірусу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Сьогодні міська комісія ТЕБ та НС прийняла рішення створити на базі Лікарні швидкої медичної допомоги Львова і 8-ої клінічної лікарні тимчасові госпіталі, у яких є відділення реанімації, два тимчасові госпіталі для лікування хворих з коронавірусом.

"За останню добу в наші лікарні поступило 34 хворих з ковідом і тільки одна людина виписана. Така динаміка спостерігається фактично впродовж останнього тижня і, за словами медиків, у тих хворих, які поступають, у них ситуація дуже складна. Станом на сьогодні ми маємо зарезервонаних 1300 ліжок для лікування хворих на ковід у наших комунальних лікарнях. На ранок було заповнено 534 ліжкомісця. Тому ми поставили собі за мету збільшити цей резерв ще на 700 ліжкомісць, тобто дійти до 2000" – пояснив Андрій Садовий. 

Він також додав, що на сесії Львівської міської ради депутати мають створити "ковідну" комісію, яка б проінспектувала 5 поліклінік міста.

"Комісія має оглянути наші поліклікніки. Мова йде про поліклініку на вул. Пасічній, на Сихові, на вул. Виговського, на вул. Симоненка і на вул.Мазепи. На базі цих 5 поліклінік ми повинні визначити наш додатковий резерв для того, щоб можна було переміщувати хворих. Ми не будемо створювати намети, як в інших містах, ми будемо повністю використовувати медичні установи, які в нас є в місті, просто будемо частково їх перепрофільовувати" – наголосив Садовий.

Зазначимо, станом на сьогодні у Львівській області підтвердили інфікування на Covid-19 за добу у 351 особи, найбільше – у Львові (240) та Дрогобицькому (80) районі.

Нагадаємо, карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня 2020 року, продовжили до 30 квітня 2021 року. А з 24 лютого запровадили адаптивний карантин: країну знову поділили на "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони, в залежності від епідемічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.