Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Воробкевича, 3

google.com.ua

Вівторок, 13 липня 2021, 15:17

У Львові збережуть древній дуб на вулиці Воробкевича

вул. Воробкевича, 3

Облрада дозволила не вирубувати ботанічну пам’ятку "Франковий дуб" на вул. Воробкевича, 3.

Сьогодні, 13 липня, на сесії Львівської обласної рад депутати виключили з порядку денного питання про скасування статусу території (об’єкта) природно-заповідного фонду – ботанічної пам’ятки природи місцевого значення "Франковий дуб". "За" проголосував 71 депутат.

За словами депутата облради від Самопомочі Олександра Кобзарева,  управління екології Львівської міської ради дослідили це дерево, зв'язалися з доцентом Національного лісотехнічного університету Володимиром Крамарцем та вияснили, що дерево можна врятувати, якщо взятися за його лікування.

"З 2019 року міськрада лікує такі цінні дерева і дуже хороші результати це  показує. Я прошу це питання виключити, тому що зрізати дерево – це один день, а виростити таке дерево – мінімум сто років" – наголосив Олександр Кобзарев.

Зазначимо, раніше постійна комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради постановила, що цей дуб перебуває у аварійному стані і його неможливо відновити, тому дозволила його зрубати.

Нагадаємо, у квітні цього року депутати дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками пророди.

Додамо, станом на 2019 рік у області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи. У тому ж році в області створили 14 заповідників, парків та памяток природи.

Раніше Львівська ОДА розробила програму розвитку Львівської області на 2021-2023 роки, у якій вказала, що за цей час у області планують збудувати та реконструювати 15 очисних споруд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.