Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту

Вівторок, 14 вересня 2021, 17:15

Кривецький хоче перевезти скульптуру Франца Ксавера Моцарта у село Стрілки

пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту

Пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту пропонують перенести з площі Є. Маланюка у Львові в парк сучасної скульптури Park3020.

Про це повідомила пресслужба парку сучасної скульптури Park3020.

Адміністрація парку сучасної скульптури Park3020 пропонує перенести пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту з площі Є. Маланюка у Львові в Park3020, що в готелі Edem resort Medical and Spa.

"На хвилі сьогоденної дискусії громадськості щодо мистецької цінності скульптури Францу Ксаверу Моцарту у Львові, парк сучасної української скульптури Park3020, звертається до організаторів фестивалю LvivMozArt, зокрема до Львівської міської ради та ГО "Львів.Моц.Арт.3" з пропозицією перенесення витвору мистецтва Себастьяна Швайкерта в простір сучасної світової скульптури Park3020, де для неї є місце, та де вона знайде свого глядача" − йдеться у повідомленні.

Зазначимо, пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту відкрили на площі Є. Маланюка у Львові 26 серпня. Ще 29 квітня цього року виконавчий комітет Львівської міської ради погодив встановлення алегоричної скульптурної композиції (пам’ятного знака) для відзначення 230-річчя від дня народження Франца Ксавера Моцарта на площі Є. Маланюка.

Зазначимо, у серпні львівська мисткиня зареєструвала петицію про демонтаж пам'ятника Францу Ксаверу Моцарту.

Варіанти писали про пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту у статтях "Дупа Моцарта у Львові" та "Пам'ятник садовому рагулізму".

Додамо, у квітні готелю Edem resort Medical and Spa вперше присвоїли категорію "5 зірок". Власником готельно-відпочинкового комплексу Edem Resort&Spa є колишній народний депутат та основний фінансист ВО "Свобода" Ігор Кривецький.

У листопаді 2019 року Кривецький офіційно переписав на свою фірму ТОВ "Узлісся" 65,5 га землі, що утворена з паїв, площею 2 га, які сільська рада Стрілок надала учасникам АТО та місцевим мешканцям для ведення сільського господарства ще у 2017 році.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.