Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

pamjatky.org.ua

П'ятниця, 18 січня 2013, 16:04

За заміну дерев'яних вікон на пластикові у центрі Львова відповідатимуть мешканці квартир та виконавці робіт

До адміністративної відповідальності відповідно до чинного законодавства за самовільну заміну дерев'яних віконних та дверних заповнень на пластикові у центральній частині Львова притягуватимуться власники, користувачі квартир та нежитлових приміщень будинків, виконавці робіт – підрядники.

Таке рішення сьогодні, 18 січня, на засіданні прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради.

У рішенні йдеться про те, що накладання стягнень на власника приміщень за самовільну заміну віконних та дверних заповнень фасадів будинків на території історичного ареалу Львова не є достатньо ефективним, оскільки здійснюється після доконаного факту самовільної заміни віконних чи дверних заповнень.

Накладання ж стягнень на виконавців самовільних робіт створить умови, коли виконавцям буде невигідно проводити самовільну заміну вікон та дверей.

Заміна віконних та дверних заповнень фасадів у житлових будинках – пам'ятках архітектури, що належать до територіальної громади міста, проводяться комплексно за кошти міського бюджету. У випадку бажання власників чи користувачів квартир позапланово самостійно замінити вікна, вони зобов'язані виготовити та погодити проектну документацію у встановленому порядку та виконати роботи за власні кошти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.