Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тетяна Шевченко

google.com

Середа, 23 лютого 2022, 10:35

Депутатка міськради Тетяна Шевченко призначена санінструктором тероборони

Тетяна Шевченко

Депутатка Львівської міської ради Тетяна Шевченко вступила до лав територіальної оборони на посаду санінструктора. 

Про це Тетяна Шевченко розповіда Варіантам. 

Шевченко розповідала, що рішення вступити до лав армії вона мала ще кілька років тому.

"Ще у 2014-2015 році я мала наміри піти в армію, але на той момент моєму молодшому сину було 5 років. Проте зараз вже пройшов час і я зробила те, що хотіла. Тому я пішла в тероборону не як депутатка міської ради, а як мешканка міста Львова, як патріотка, і як колишній медичний працівник" - розповіла вона.

Тетяна додала, що вона стояла на військовому обліку ще після закінчення медичного училища. Тому зараз її одразу направили на проходження комісії та навчання. 

"Усі хто вступив до тероборони, після проходження медкомісії, будуть проходити відповідну підготовку. Я  вже готуюсь нагадати всі свої навички медичної та домедичної сфери. Крім того, я готова навчитись користуватись зброєю, якщо в цьому буде необхідність" - додала вона. 

В Тетяни зібрані майже усі документи і їй було призначене звання санінструктора. Тетяна розповіла, що пакет документів на момент її звернення був більший, ніж сьогодні. Зараз його спростили, забрали з переліку велику кількість довідок та сертифікатів. 

"Раніше пакет документів складався з численних медичних довідок, сертифікатів від нарколога та психіатра, характеристики з місця роботи та з місця навчання дитини, а також свідоцтво про одруження чи розлучення. В переліку була велика кількість платних аналізів: Гепатит B та С, ВІЛ та СНІД. Зараз потрібні лише довідки з від лікарів, а не сертифікати, які значно дорожчі, а також паспорт та ідентифікаційний код" - розповіла Тетяна.  

Своє рішення вступити до територіальної оборони Тетяна пояснила страхом та турботою за своїх дітей.

"Я розумію, що якщо ворог прийде сюди, то нехай наші діти живуть. В мене є двоє дітей – дочка та син. І якщо для того, щоб вони жили потрібно взяти в руки зброю – я це зроблю. Я готова навчитись користуватись зброєю, якщо в цьому буде необхідність. Зараз я закликаю усіх здорових чоловіків вступити до тероборони" - розповідає вона. 

Щоб вступити до лав територіальної оборони кожен охочий повинен спочатку дізнатись чи стоїть він на обліку. Якщо ні – стати, тоді йому буде призначена відповідна комісія та підготовка. 

"Я б хотіла, щоб в усіх наших школах для старших класів проводилась певна ідеологічна підготовка, щоб їх навчали поводитись зі зброєю та змушувати б дітей роботи певні фізичні вправи. Для них повинні викладати медичну підготовку та обов’язково вчити історії. Усе це нам потрібно для того, щоб ми знали, що у випаду війни наші діти зможуть дати собі допомогти. Сьогодні в нас цього немає. Є школи, які займаються такою підготовою, але в більшості це ті, які без розпорядження міської ради не хочуть роботи нічого." - додає вона.

Нагадаємо, сьогодні Львівська міськрада звернулася до президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів, голови РНБО, генпрокурора з реакцією на черговий акт військової агресії Російської Федерації та посилення обороноздатності держави.

 Новина створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.