Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поліклініка на вул. Мазепи, 25

wikimapia.org

Четвер, 8 квітня 2021, 13:38

Медики поліклініки на Мазепи подали до суду через облаштування госпіталю у всій будівлі медзакладу

поліклініка на вул. Мазепи, 25

Медики вимагають скасувати рішення виконкому, який передав лікарні швидкої допомоги для облаштування "ковідного" госпіталю всю будівлю поліклініки.

Про це повідомила депутатка Львівської міськради Оксана Маруняк на сторінці спільноти "Львівська політика" у Фейсбуці.

Працівники Поліклінічного відділення №2 1-ї міської клінічної лікарні ім. Князя Лева подали позов у Львівський окружний адміністративний суд з вимогою скасувати рішення виконавчого комітету, яким будівлю поліклініки передали лікарні швидкої медичної допомоги для розгортання додаткових 150 "ковідних" місць.

"Лікарі з поліклінки на вул. Мазепи почали подавати до суду. Вони просять суд скасувати рішення виконкому Львівської міськради від 17.03.2021, яким замість частини приміщення під тимчасовий ковідний госпіталь, виконком передав всю будівлю поліклініки на баланс Лікарні швидкої допомоги" – написала Оксана Маруняк.

Зазначимо, 23 березня на своєму засіданні комісія охорони здоров’я і соціального захисту Львівської міськради прийняла протокольне доручення внести зміни у це рішення виконкому й передати лікарні лише частину приміщень поліклініки, а також негайно повернути їх після закриття шпиталю.

"Передача на баланс має бути лише тої частини приміщень, які використовуються для розгортання тимчасового шпиталю. Факт передачі має бути визначений як тимчасовий, у 30-денний термін після закриття тимчасового шпиталю, приміщення повинно бути повернуто попередньому власнику" – наголошували депутати під час засідання комісії.

Нагадаємо, 9 березня міська комісія НС і ТЕБ прийняла рішення розгорнути два тимчасових госпіталі для лікування пацієнтів з Covid-19 на базі лікарні швидкої допомоги і 8-ої лікарні. На це з бюджету Львова виділили 18 млн грн.

Госпіталь на базі лікарні швидкої допомоги вирішили обладнати у поліклінічному відділенні на вул. Мазепи, 25 на що скерували 16 млн грн. Саме тому 17 березня виконком міськради прийняв рішення передати поліклініку лікарні.

Також з 11 березня у місті оголосили, що планують розгорнути шпиталі для лікування хворих з Covid-19 у п'яти поліклініках та облаштувати 366 нових ліжок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.