Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Пластова

google.maps

Середа, 3 листопада 2021, 11:32

У Львові оприлюднили проєкт ДПТ у районі вулиці Пластової

вул. Пластова

Відповідно до проєкту основні зміни відбудуться на перехресті вул. Пластової і Польової, на території підприємства "Орлан-транс".

Про це повідомив Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

У понеділок, 1 листопада, відбулось громадське слухання проєкту детального плану території у районі вул. Пластової, вул. Ковельської, вул. Польової та залізничної колії. Громадське обговорення проєкту детального плану території та звіту про стратегічну екологічну оцінку триває з 21 жовтня по 21 листопада 2021 року. 

Як повідомив головний архітектор проєкту Юрій Столяров, більша частина цієї території представлена існуючою забудовою. Натомість основні зміни відбуватимуться на перехресті вулиць Пластової і Польової, де знаходиться територія автотранспортного підприємства "Орлан-транс".

"Це підприємство є ініціатором розроблення детального плану. Територія підприємства на цей час ефективно не використовується. В останній ухвалі наголошено на необхідності соціальної інфраструктури, тут справді мало магазинів, аптек, шкіл. Відтак пропонується сформувати кілька груп будинків житлово-офісного призначення, на перших поверхах яких будуть розташовані об’єкти обслуговування. Також передбачено приміщення для супермаркета, аптеки, сімейних лікарів, ДНЗ та школи" − повідомив Юрій Столяров.

У проєкті опрацьовано територію орієнтовною площею 35,7 га. Розрахунковий термін реалізації ДПТ дорівнює розрахунковому терміну генерального плану міста Львова, а в тому числі першу чергу планують реалізувати до 7 років. 

Замовником проєкту детального плану території є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради на підставі ухвали Львівської міськради від 25 березня 2021 року №384 та від 22 квітня 2021 року №536, а розробником − ДП ДІПМ "Містопроєкт". 

Проєктом передбачено 160 місць у дитячих дошкільних закладах та 150 місць у початковій школі. А недостачу місць у закладах шкільної освіти − 96 місць − пропонується забезпечити у існуючій середній загальноосвітній школі I-III №7 (де на сьогодні є резерв) та з врахуванням її реконструкції зі збільшенням потужності. Також ДПТ по вул. Б. Хмельницького передбачено навчальний заклад на 720 учнів, яким зможуть користуватись мешканці проектованої та існуючої забудови.

Також передбачається формування пішохідних озеленених дворів; упорядкування зелених зон, їх очищення та формування безпечного простору; влаштування гостьових автостоянок з дренованого покриття (газонних решіток); обладнання забудови сонячними панелями та колекторами; влаштування дренажних водовідвідних канав для акумуляції дощових вод, зокрема в межах зелених зон та зелених смуг вулиць; влаштування шумозахисного екрану вздовж залізниці тощо.

Нагадаємо, у вересні Держінспекція архітектури та містобудування видала дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у Львові.

Додамо, на місці колишнього ринку "Україна" планують збудувати 18-поверховий житловий квартал на більш ніж 2 тисяч мешканців та садочок на 76 місць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.