Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Четвер, 23 вересня 2021, 16:20

Держінспекція архітектури дозволила Садовому збудувати сміттєпереробний завод на Пластовій

львівське сміття

Держінспекція архітектури та містобудування видала дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у Львові.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 23 вересня, Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові.

"Ми реалізовуємо цей проєкт спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку, залучаючи кращих європейських фахівців. Ми проходимо всі необхідні погоджувальні процедури, зокрема отримали сьогодні інформацію, що є дозвіл від нової уповноваженої інституції – ДІАМУ. Ми очікуємо, що цей дозвіл має надійти до Львова, тоді будемо переходити до наступних кроків" – наголосив перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

За його словами, раніше проєкт сміттєпереробного заводу  пройшов комплексну державну експертизу та отримав позитивний висновок Мінекології.

                             (візуалізація Львівської міської ради)

Нагадаємо, у липні 2021 року місто підписало контракт на будівництво сміттєпереробного комплексу з польською компанією Control Process S.A. 

Раніше Варіанти повідомляли, що ЛКП "Зелене місто" планувало приступити до спорудження нового сміттєпереробного комплексу з вересня 2019 року. Вартість заводу, документи для будівництва якого виконком Львівської міськради затвердив у грудні 2018 року, попередньо оцінювали у 23 млн євро. У квітні 2018 року депутати міськради погодили отримання кредиту від ЄБРР у 25 млн євро, а вже у червні того ж року ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу.

У грудні 2019 року ЛКП "Зелене місто" замовило за 41 млн грн підготовчі роботи для будівництва цього заводу на вул. Пластовій у фірми з Рівного. А вже 10 квітня 2020 року чотири компанії подали техпропозиції на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові: компанія Eggersmann Anlagenbau GMBH (Німеччина); компанія Control Process S.A. з Польщі; консорціум із двох фірм – WTT (Нідерланди) та Axis (Литва); консорціум із двох фірм – MUT (Австрія) та Dogusan (Туреччина).

Також 9 жовтня 2020 року виконком Львівської міськради затвердив нову проектну  документацію будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, тоді ж Львівський окружний адміністративний суд визнав законним рішення виконкому про будівництво цього сміттєпереробного комплексу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.