Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Пластова

Понеділок, 12 жовтня 2020, 14:33

Львівський суд дозволив Садовому побудувати сміттєпереробний завод на Пластовій

вул. Пластова

Суд визнав законним рішення виконкому про будівництво сміттєпереробного комплексу на вул. Пластовій у Львові.

Про це повідомила директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич на своїй сторінці у Фейсбуці. 

У п'ятницю, 9 жовтня, Львівський окружний адміністративний суд визнав законним рішення виконавчого комітету Львівської міськради про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об'єкта будівництва сміттєпереробного комплексу на вул. Пластовій у Львові.

"Суд першої інстанції визнав законним рішення виконавчого комітету про затвердження МБУО на будівництво сміттєпереробного заводу. Львівський окружний адміністративний суд відмовив в задоволенні позову про визнання протиправним і скасування рішення виконавчого комітету про затвердження МБУО на будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій. Також окремою ухвалою скасовано заходи забезпечення" – написала Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, 29 січня Львівський окружний адміністративний суд прийняв ухвалу щодо призупинення рішення виконавчого комітету про затвердження містобудівних умов та обмежень для проєктування об'єкта будівництва сміттєпереробного комплексу.

8 квітня апеляційний суд залишив її без змін, проте, вже 22 квітня Львівський окружний адміністративний суд дозволив будувати сміттєпереробний завод на Пластовій. Однак, 8 липня, Восьмий апеляційний адміністративний суд направив справу про будівництво сміттєзаводу на вул. Пластовій у Львові для продовження розгляду до суду першої інстанції. А у серпні цього року Верховний Суд відмовив Львівській міськраді у відкритті касаційного провадження на постанову суду про заборону будівництва сміттєпереробного заводу.

Раніше Варіанти повідомляли, що ЛКП "Зелене місто" планує приступити до спорудження нового сміттєпереробного комплексу з вересня 2019 року. Вартість заводу, документи для будівництва якого виконком Львівської міськради затвердив у грудні 2018 року, попередньо оцінюють у 23 млн євро. У квітні 2018 року депутати міськради погодили отримання кредиту від ЄБРР у 25 млн євро, а вже у червні того ж року ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу.

Також 9 жовтня виконком Львівської міськради затвердив проектну  документацію будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.