Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Геннадій Когут

Фб Геннадія Когута

Середа, 24 листопада 2021, 10:20

Когут оскаржив у суді рішення про своє відсторонення з посади директора школи у Турці

Геннадій Когут

Директор загальноосвітньої школи у Турці Геннадій Когут подав позов до Турківського районного суду з вимогою скасувати наказ про його відсторонення з посади через відсутність вакцинації.

Директор загальноосвітньої школи у Турці Геннадій Когут подав 22 листопада позов до Турківського районного суду з вимогою скасувати наказ про його відсторонення з посади через відсутність вакцинації. Також він планує отримати відшкодування.

Дату судового засідання наразі не призначили.

"Позовна заява про скасування незаконного наказу про відсторонення, поновлення на роботі та відшкодуванні збитків подана мною до Турківського районного суду. Очікую призначення дати судового засідання. Ще раз дякую всім, хто підтримав і підтримує мене!", – написав Когут у Facebook.

Директор зазначив, що представляти його інтереси в суді буде його донька Марина. 

"Позовну заяву підготувала для мене і буде захищати мої права у суді адвокат Марина Когут. Тішуся з того, що маю такого надійного захисника", – зазначив він.

Нагадаємо, що Геннадія Когута відсторонили від посади 18 листопада на підставі наказу МОЗу, в якому  визначено перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковій вакцинації. Серед тих, хто зобов'язаний щепитися, - вчителі та працівники шкіл. Наказ набув чинності 8 листопада. 

Геннадія Когута призначили на посаду директора школи у 2007 році. У листопаді 2015 року його за підтримки партії "Воля" обрали міським головою Турки. З 1 грудня 2020 повернуся на посаду директора школи.

Нагадаємо, у Львівській області відсторонили 579 працівників закладів дошкільної, загальної середньої позашкільної освіти, які підлягають обов'язковому профілактичному щепленню проти Covid-19. З них 223 − педагогічні працівники, а 356 − обслуговчий персонал.

Новина створена у межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відбиває погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.